Bukan sekadar blog

Info

Kongsi detik pertemuan, Raihana tak sangka bersuamikan seorang raja

Isteri kepada Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V, Rihana Oksana Petra berkongsi momen pertama mereka bertemu.

Menerusi akaun Instagram rasmi @rihanapetra, Oksana memberitahu telah bertemu baginda ketika musim bunga di Eropah pada dua tahun lalu.

“Bagi ramai orang, kisah pertemuan pertama saya dengan suami saya tetap menjadi misteri.

“Kami bertemu pada musim bunga 2017 di Eropah.

“Pada masa itu saya bekerjasama dengan rakan karib kami, Jacob Arabo.

“Selepas acara itu, kami pergi untuk makan malam, di mana saya berjumpa dengan seorang lelaki, dan beliau memperkenalkan dirinya sebagai Raja Malaysia.

“Saya menganggap itu sebagai jenaka semata-mata, dan saya pula bergurau bahawa saya juga adalah ratu di Moscow.

“Kami berbual sepanjang malam dan bertukar nombor telefon. Tidak lama kemudian terdapat berita yang muncul mengenai pelantikan raja, yang merupakan kawan baru saya,” dedah Oksana.

 

View this post on Instagram

 

Bagi ramai orang, kisah pertemuan pertama saya dengan suami saya tetap menjadi misteri. Kami bertemu pada musim bunga 2017 di Eropah. Pada masa itu saya bekerjasama dengan rakan karib kami, Jacob Arabo. Selepas acara itu, kami pergi untuk makan malam, di mana saya berjumpa dengan seorang lelaki, dan beliau memperkenalkan dirinya sebagai Raja Malaysia. Saya menganggap itu sebagai jenaka semata-mata, dan saya pula bergurau bahawa saya juga adalah ratu di Moscow. Kami berbual sepanjang malam dan bertukar nombor telefon. Tidak lama kemudian terdapat berita yang muncul mengenai pelantikan raja, yang merupakan kawan baru saya … untuk diteruskan For many people, the story of our first meeting with my husband remains to be a mystery. We met in spring 2017 in Europe. At that time I cooperated with our common friend jeweler Jacob Arabo. After the event, we went for dinner, where I met a man, and he introduced himself as king of Malaysia. I took it as a joke and joked back that I was also the queen of Moscow. We talked all evening and exchanged phone numbers. Soon there were news appeared about the appointment of the king, who was my new friend… to be continued Для многих людей остаётся загадкой история нашего знакомства с мужем. Это случилось в Европе, весной 2017 года. На тот момент я сотрудничала с нашим общим знакомым ювелиром Джейкобом Арабо. После мероприятия мы отправились на ужин, где я познакомилась с мужчиной, и он представился королем Малайзии. Я восприняла это как шутку и пошутила в ответ, что я тоже королева Москвы. Мы проговорили весь вечер и обменялись номерами телефонов. Вскоре в прессе появились новости о назначении короля, которым и был мой новый знакомый… продолжение следует

Loading...

A post shared by Rihana Oksana Petra (@rihanapetra) on

Perkongsian itu merupakan siri pertama pendedahan Oksana yang turut disampaikan dalam versi bahasa Inggeris dan bahasa Rusia.

Sebelum ini, portal berita berpusat di United Kingdom, Daily Mail melaporkan Oksana telah memeluk agama Islam pada awal tahun lalu sebelum melangsungkan perkahwinan dengan Sultan Muhammad V pada 22 November lalu.

BACA: Tengku Ismail Leon Petra Tengku Muhammad V Faris Petra, Nama Putera Sultan Muhammad V

Pasangan itu dikurniakan putera sulung yang diberi nama Tengku Ismail Leon Petra Tengku Muhammad V Faris Petra pada 21 Mei 2019.

Loading...

Leave a Reply