Bukan sekadar blog

Berita Utama

Jawapan ‘bodoh’ Mat Sabu memalukan Malaysia!

TELAH dikatakan dari awal lagi, Mat Sabu umpama anjing yang dikalungkan mutiara. Dia adalah orang yang tidak berkelayakan tetapi diberikan tanggungjawab yang berat sebagai Menteri Pertahanan.

Mat Sabu fikir dia sedang berlakon dalam siri sitkom agaknya apabila memberikan jawapan yang ditanya dalam nada dan fakta paling bangang!

Mat Sabu telah ditanya di Sidang Kemuncak Kesalamatan Asia Ke-18 di Singapura oleh seorang wartawan pertahanan yang memerhatikan isu di Laut China Selatan.

Kesemua yang memberikan reaksi dalam Twitter ini merupakan pengkaji, penganalisis dan wartawanan pertahanan yang jauh lebih mahir dan jauh lebih faham akan situasi semasa.

Perhatikan sahaja bagaimana Mat Sabu menjawab…

Loading...

Jawapan yang memalukan rakyat Malaysia ke seluruh dunia, sekaligus memberikan bayangan kepada dunia bahawa Menteri Pertahanan Malaysia bukan sahaja bebal dan bodoh biarpun bergelar presiden sebuah parti, tetapi juga seorang pengecut yang tidak segan silu mempamerkan kebaculannya.

Tahniah rakyat Malaysia kerana mengangkat seekor anjing yang dikalungkan mutiara ke jawatan yang sangat penting dan kritikal.

Sumber: Api Dalam Mata

Loading...

3 Comments

  1. Ramlighazali

    Orang bodoh bg jawatan penting lagu ni laa..bg dia jwtan menteri hal ehwal dapor je sudahlah…

  2. Taming Sari

    Syabas kerana beliau berani mengiktiraf kuasa besar Asia sebagai salah satu kuasa besar dunia sehingga ramai yg selama ini menyokong Amerika dan Eropah sebagai kuasa besar dunia merasa tercabar.

  3. Hahaha

    Bodoh admin pon. Nak malu buat apa. Mmg ketenteraan china lebih besar dsri malaysia. Terima la hakikat. Jngan nak membongkak kata hebat. Tapi ada jet.. bnyak takleh terbang. Ada kapal selam.. sebiji dua je boleh menyelam.

Leave a Reply