Bukan sekadar blog

Berita Utama

Tengku Hassanal titah umat Islam buat solat hajat doakan urusan Agong

Pemangku Raja Pahang, Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menitahkan umat Islam untuk mengadakan doa selamat dan solat hajat bagi mendoakan kesejahteraan Yang di-Pertuan Agong (YDPA) Al-Sultan Abdullah Ri´ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah agar diberi kebijaksanaan dalam membuat setiap keputusan.

Perkara itu dititahkan menerusi laman Instagram rasmi baginda dengan memuat naik sekeping gambar ayahandanya, semalam.

 

View this post on Instagram

 

Titah Kebawah Duli Yang Maha Mulia Pemangku Raja Pahang Kepada Seluruh Rakyat Pahang Darul Makmur. Munajat Doa & Solat Hajat Semperna kelebihan di bulan Rejab ini, iaitu bulan yang di sabdakan oleh Nabi (saw) “adalah bulan Allah (swt)” Bulan yang didalamnya penuh dengan Rahmat Kasih Sayang dan Keampunan dari Robbul Jalil. Istimewanya lagi pada malam Jumaat ini, penghulu bagi segala hari.. Hari yang harap dimakbulkan oleh Allah (swt) dari doa sekalian hamba-hambaNya. Dengan ini memohon sekelian ummat islam di Negeri Pahang khasnya, mendoakan keatas Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong dan sekalian Raja-Raja Melayu agar diberi pembukaan dan kebijaksanaan daripada Allah (swt) untuk membuat keputusan yang terbaik demi Agama & Rakyat di Tanah Air yang kita cintai… Mudah-mudahan Kebawah Duli-Duli Tuanku sentiasa berada dibawah perlindungan dan pemeliharaan Allah (swt) dengan Rahmat dan kasih SayangNya.. Ameen Ya Robbal ‘Aalamin. 🤲🏼

A post shared by KDYMM Tengku Hassanal Shah (@this.7) on

“Sempena kelebihan di bulan Rejab ini, iaitu bulan yang disabdakan oleh Nabi SAW “adalah bulan Allah SWT” bulan yang didalamnya penuh dengan rahmat kasih sayang dan keampunan daripada Robbul Jalil.

“Istimewanya lagi pada malam Jumaat ini, penghulu bagi segala hari.. Hari yang harap dimakbulkan oleh Allah SWT daripada doa sekalian hamba-hambaNya.

“Dengan ini memohon sekalian umat Islam di negeri Pahang khasnya, mendoakan YDPA dan sekalian Raja-Raja Melayu agar diberi pembukaan dan kebijaksanaan daripada Allah SWT untuk membuat keputusan yang terbaik demi agama & rakyat di tanah air yang kita cintai.

“Mudah-mudahan Kebawah Duli-Duli Tuanku sentiasa berada dibawah perlindungan dan pemeliharaan Allah SWT dengan rahmat dan kasih sayangNya.. Ameen Ya Robbal ‘Aalamin,” titah baginda.

Loading...

Leave a Reply