Bukan sekadar blog

Berita Utama

FamilyMart sah terima sijil halal daripada JAKIM

KIRA-KIRA 108 produk makanan sedia dimakan jenama FamilyMart kini didaftarkan halal, susulan pengendali dapur pusat khusus untuk kedai serbaneka berpangkalan di Jepun, QL Kitchen Sdn Bhd, mendapat sijil halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dua hari lalu.

Dalam kenyataan hari ini, syarikat itu berkata, ia akan meningkatkan tahap keyakinan pelanggan Islam untuk membeli hidangan sedia dimakan seperti onigiri, bento, sandwich dan produk bakeri, serta ais krim lembut yang ditawarkan kedai itu.

Senarainya akan ditambah berikutan FamilyMart akan terus membangunkan produk makanan dan minuman baharu untuk pelanggan sebagai sebahagian konsep kedai serbanekanya.

Sijil halal itu diperoleh berkebetulan dengan pembukaan kedai ke-100 FamilyMart Malaysia di Jonker Street, Melaka. Ia adalah kedai pertama dibuka di negeri itu dan yang kesembilan di luar Lembah Klang.

Lapan lagi kedai di luar Lembah Klang terletak di Johor.

QL Resources adalah pemegang perjanjian kawasan francais bagi kedai serbaneka FamilyMart di Malaysia menerusi Maxincome Resources.

Loading...

Leave a Reply