Bukan sekadar blog

Politik

‘Saya tak akan lupa Rantau bila jadi Perdana Menteri nanti’ – Anwar

REMBAU – Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim memberikan jaminan tidak akan melupakan Rantau setelah beliau menjadi Perdana Menteri kelak.

Jelasnya, sebagai Ahli Parlimen Port Dickson yang terletak bersebelahan Rantau, beliau akan pastikan limpahan pembangunan di kawasan pantai peranginan itu turut sampai di Dewan Undangan Negeri (DUN) tersebut.

“Port Dickson sebelah sahaja, sekarang Perdana Menteri Dr. Mahathir Mohamad wakil Langkawi, lepas ini saya punya giliran wakil Port Dickson. Saya jadi Perdana Menteri nanti, saya tak lupa Rantau, saya jaga Port Dickson, saya jaga Rantau dan kawasan keliling.

“Rantau ini macam saya punya kawasan, menang Dr. S. Streram, Rantau jadi kawasan Anwar Ibrahim. Rantau akan jadi seperti Port Dickson kawasan Perdana Menteri baharu akan datang,” katanya sewaktu program ceramah di pekan Rantau di sini malam tadi.

Loading...

Sementara itu, tambah Anwar, antara punca kekalahan Pakatan Harapan (PH) semasa Pilihan Raya Kecil (PRK) Cameron Highlands dan Semenyih adalah kerana pengundi Cina tidak keluar mengundi.

“Kita kalah di Cameron Highlands, kalah di Semenyih ada orang kata di Rantau juga kita akan kalah, saya nak beritahu di Cameron Highlands dan Semenyih kita ‘rileks’, kita ingat okay semua.

“Ramai juga kawan-kawan kita termasuk orang Cina banyak tidak keluar undi, saya mahu minta tolong betul-betul kawan-kawan orang Cina. Pilihan raya ini bukan soal orang India, orang Melayu bukan soal Cina, ia semua untuk masa depan Malaysia,” katanya.

PRK rantau menyaksikan pertandingan empat penjuru antara Streram yang mewakili PH, Datuk Seri Mohamad Hasan (Barisan Nasional) dan dua calon Bebas. – UTUSAN ONLINE

Loading...

Leave a Reply