Bukan sekadar blog

Berita Utama

Penjawat awam jangan dipengaruhi hubungan dengan bos lama

IPOH – Penjawat awam di negeri ini diingatkan supaya menjaga batas-batas agar sebarang keputusan dan tindakan yang diambil tidak dipengaruhi oleh hubungan persahabatan dengan pentadbiran terdahulu.

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu berkata, menggadaikan sumpah janji serta taat setia kepada kerajaan semasa dengan melengah-lengahkan atau tidak melaksanakan arahan mahupun keputusan disebabkan oleh konflik sentimen adalah sama sekali tidak wajar dilakukan.

Katanya, tindakan seumpama itu boleh disifatkan sebagai satu bentuk pengkhianatan kepada amanah yang diberikan oleh rakyat.

Loading...

“Kita dapati ada sebilangan kecil penjawat awam yang masih terperangkap dengan sentimen terhadap ‘bos-bos’ lama daripada pentadbiran terdahulu.

“Sebagai manusia, kita tidak terlepas daripada ikatan persahabatan yang dibina antara penjawat awam dan pentadbiran terdahulu namun jagalah batas-batas itu supaya keputusan dan tindakan yang diambil tidak dipengaruhi oleh hubungan tersebut,” katanya.

Beliau berkata demikian semasa berucap pada Majlis Townhall Perdana Menteri bersama Penjawat Awam Negeri Perak yang dihadiri Tun Dr. Mahathir Mohamad di sini hari ini. – UTUSAN ONLINE

Loading...

Leave a Reply