Bukan sekadar blog

Politik

DAP desak Mahathir pecat Dr Maszlee, lantik Teo Nie Cheng jadi Menteri Pendidikan

Ahli-ahli DAP seluruh negara sedang berusaha keras untuk menandatangi petisyen supaya Dr Maszlee Malik meletakkan jawatan sebagai Menteri Pelajaran.

Sehingga kini, petisyen yang dilancarkan itu ditandatangami hampir 60 ribu orang.

Mereka turut memaksa Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir memecat Dr Maszlee dengan segera.

Bagi ahli-ahi DAP, Maszlee dilihat gagal menjalankan tugas sebagai Menteri Pelajaran kerana dikatakan pro Melayu dan beliau juga gagal menunaikan janji manifesto tol percuma Simpang Renggam.

Menurut sumber, sekiranya Dr Maszlee meletak jawatan, timbalan beliau Teo Nie Cheng yang juga seorang ahli DAP akan menggantikan tempat beliau secara automatik.

Loading...

10 Comments

  1. Hamba Allah

    Ni pun kau kongsi. DAP tak sebodoh itu nak buat petisyen mcm tu sedangkan DAP tahu takkan dapat sokong ramai orang. Ini se.ua kerja macai UMNO PAS nak laga2kan orang2 PH

    • Azhar

      Cuba awak perhatikan bila mazlee bagi statement.siapa yg memberi komen pro siapa pula yg
      kontr

    • Bro

      Kau ni memang anjing peliharaan DAP sungguh. Sampai tahap tu punya hitam pemikiran & hati. Elok la kau terus istiqamah menjadi anjing DAP. Aku sokong kau, bukan senang nak jumpa orang yang sanggup jadi anjing ni. Kipidap bro.

    • Anti Dap

      Jangan letak nama hamba Allah..ko patut guna nama Hamba DAP sial!!!!

    • Kenapa anjing dap bodoh2.

      Kiwak mak ko bagi dekat cina dap kafir laknat tu..

      • Imran

        Org melayu memang suka perang….perang mulut….rentikan la buat keja negatif ni…cari titik persefahaman & persamaan…

  2. Pas Haprak Umno Cengkadak

    Hidung tak mancung pipi lebih sorong..
    itulah tabie Pas Umno paku pinggan teropong kuman bermazhab fatwa brimamkan lebai ketam.
    Bangsa Cina mufakat dalam Pertubuhan Persatuan Cina SeMalaysia termasuk DAP dan MCA yg bermatlamat Visi dan Misi kesejahteraan bangsa Cina.
    Bangsa DAP dan MCA bersatu hati dlm politik dgn taktik DAP jolok dan MCA kutip.
    Sebaliknya Bangsa Islam Berugama Melayu hati pedal haprak musibat syaiton bertopeng Kesultanan Hang Tuah alim kucing musang berjangut.
    Melayu tak sedar diri telah dijajah oleh penjajah luput lah keris sakti pusaka yg telah disyaratkan kemerdekaan oleh penjajah British dgn pemufakatan Baling 1956 termaktub had kuasa sultan hanya dalam istiadat Melayu dan agama Islam sahaja.
    Pada tahun 1969 pindaan Parlimen yg majoriti kerusi dari perwakilan Melayu keatas usul kuasa sultan diberi kuasa eksekutif melalui Yang Dipertuan Agong telah menyebabkan bangsa Cina tidak setuju dgn berlaku kejadian rusuhan kaum 19 Mei 1969.
    PasUmno mudah lupa diri
    PasUmno ibarat kadok naik junjung.

    Bangsa DAP dan MCA lebih bertamdun dalam pembangunan ekonomi negara dgn bukti pengurusan syarikat yg berdisplin berperaturan dan sikap kepimpinan seperti Nabi Muhammad berbanding pemimpin PasUmno yg bertopeng KAABAH tapi mempedal nafsu syaiton dgn pelbagai skandal batil dan mungkar.
    DAP dan MCA sudah selesa dgn dasar 60tahun pendidikan KADOK Umno yg telah memperkasakan SKJC dan SKJT kerana Umno sekadar jari telunjuk kelingking berkait glamour utk raih undi dgn tunduk tuntutan MCA keatas koriulum SKJC terbukti selama 60tahun memeintah.
    Boleh pukimak lah Pas Umno

    • abudaani

      Apehal plak ko ni…isu pasal DAP nk pecat dr mazlee la…tibe2 ko duk melalut bantai PAS pehal plak…patut lah skrg ramai yg cakap…ramai melayu yg dah gila…gila duk rasekan dia tu CINA…

  3. Mazlee in memang rasis. Kenapa Pasal hanya pentingkan bangsa dia. Cuba pikir reason quota yang diberi adalah sebab orang melayu susah dapat kerja dan ketinggalan.

    Ini semua statement bodoh.

    1) Adakah anda adik dalam pemberian kerja dalam sector kerajaan .? Sekiranya ikut quota orang melayu dan Bumiputera Sabah Sarawak hanya 75% di Malaysia.25% kaum lain. Kenapa hanya kurang daripada 10% ditawarkan. Mazlee kata swasta tak adil Kat melayu. Banganag Pi tengok sekarang management level kenayakkan multi national company kebanyakkan dah melayu because Kadar pembelajaran di kalangan orang melayu meningkat lebih 80% . Masih nak simpan Kuota matrikulasi untuk beri express way Kat melayu Dan Bumiputera ? Walaupun tak layak dari segi akademik?

    Dah 60 tahun pun masih nak kata sama ? Keadaan Tak berubah. Sekarang dalam peratusan penduduk kamu dah ada ramai orang kaya Dan mempunyai kerja tetap do GLC, pejabat kerajaan.

    Yang Sengsar sekarang orang India macam kita. Orang cina mereka Tak bergantung kepada kerajaan Kerana Mereka tahu mereka bangsa berusaha sendiri . Kami pun sama tapi peluang tak banyak macam orang cina. Kami boleh kata orang India dipingirkan dalam pelajaran, dalam pekerjaan dan peluang yang lain. Kerajaan sekarang dah lampau Hanya pro majority Dan bukan pro minority.

    Harap semua ni boleh berubah

Leave a Reply