Bukan sekadar blog

Berita Utama

Bayi kelaparan disumbat jari, gambar perang di Syria undang sebak

LULUH hati ini setiap kali mendengar berita mengenai rakyat Syria yang berterusan hidup dalam konflik dan kesengsaraan akibat perang saudara.

Negara-negara kuasa besar pula sekadar melihat sahaja mereka ‘disembelih’ rejim Bashar Assad.

Baru-baru ini, pertubuhan kemanusiaan Syria Care telah memuat naik sekeping gambar di laman Facebook mereka yang memaparkan seorang wanita, Heba Amouri meriba bayinya yang berusia dua bulan.

Dalam gambar tersebut kelihatan Heba meletakkan jarinya ke dalam mulut bayinya supaya dia tidak menangis akibat kelaparan.

Sementara dua lagi anaknya terbunuh dalam pengeboman besar-besaran tentera regim Bashar ke atas Timur Ghoutah pada awal tahun lalu.

Walaupun gambar itu diambil sudah lama, namun ia masih berjaya mengundang emosi dan perasaan sesiapa sahaja yang melihatnya.

Loading...

Sumber: Syria Care

Loading...

2 Comments

  1. Suryati Darma

    Semoga Allah SWT Secepatnya Membebaskan Orang ” Muslim Di Negara Syria Dari Ke kejaman Orang” Kafir Yg Selama Ini Selalalu Menindasnya Aamiin yarabbal’alaamiin 🙏🙏🙏

    • Zulhelmie Zainon

      Rasanya, ni perang akhir zaman..nanti akan melarat ke arab saudi smpai x dpt buat haji…selepas itu, baru syria dan palestin aman dimana pada waktu itu, pusat pemerintahan islam ialah di syam..kalo salah maafkan..

Leave a Reply